Inspiratie afzuigkappen

Inspiratie afzuigkappen? Afzuigkappen, een niet te ontbreken onderdeel in uw keuken. De afzuigkap zorgt ervoor dat water en vet dampen die ontstaan tijdens het koken, niet blijven rondzweven in uw keuken.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

De afzuigkap zuigt deze deeltjes op en voert het via een afzuigbuis af naar buiten. Zo blijven vele kook geurtjes buiten uw huis. Dit is vooral erg fijn wanneer u een open keuken heeft en de keuken in verbinding staat met de woonkamer. Wel zo prettig dat op de visite niet ruikt wat u de dag ervoor gegeten heeft.

Inspiratie afzuigkappen

Een alternatief van de afzuigkap is het luchtfilter systeem. Deze voert het water en vet dampen niet af naar buiten, maar zuivert de dampen en laat ze vervolgens weer los in dezelfde ruimte. Dit systeem werkt minder goed dan de afzuigkap en wordt zodoende ook minder vaak toegepast. Wanneer er echter geen mogelijkheid is om een afvoer naar buiten te plaatsen of om de afzuigkap te installeren op uw ingebouwde huisventilatie systeem, is het luchtfilter systeem altijd beter dan niets. Het voorkomt namelijk wel vieze vette keukenkasten e.d.

Ook de afzuigkap is in vele soorten verkrijgbaar. De ene afzuigkap is erg aanwezig in de ruimte, terwijl de andere door een buitenstaander niet ontdekt of gehoord wordt.

inspiratie keukenapparatuur afzuigkappen

Welke verschillende modellen afzuigkappen zijn er allemaal?
-Een schouw of los hangende afzuigkap: Vaak is de kap gemaakt van RVS en staat daarom erg mooi in de moderne of in de design keukens. Hij is verkrijgbaar als wand model of als los hangende editie voor boven een kook eiland. (zie de twee linkse afbeeldingen van de afzuigkappen hierboven). Vaak worden ze zo modern gemaakt, dat het lijkt alsof het een grote lamp is, maar de prijzen van die afzuigkappen zijn natuurlijk wel wat hoger dan de normale zoals die hier boven afgebeeld zijn.

-Vlakscherm afzuigkap: Deze komt voor bij keukens waarbij er hangkasten zijn gemonteerd boven het kookgedeelte. De afzuigkap hangt namelijk onder aan het kastje en wordt geactiveerd door deze naar voren te trekken (zie de afbeelding rechts boven).

-Geïntegreerde afzuigkap: deze is volledig weg gewerkt in de keuken. Wanneer hij niet is geactiveerd, zal hij niet zichtbaar zijn. Er is namelijk een keukenfront op de afzuigkap gemonteerd waardoor het lijkt op een normale kast. Wanneer het front wordt ‘geopend’, zal de afzuigkap worden geactiveerd. (Zie afbeelding rechts onder)

Tenslotte zijn er ook nog de inbouw afzuigkap en de onderbouw afzuigkap. De inbouw afzuigkap kan alleen gemonteerd worden in een al bestaande schouw of andere afzuigunit. De onderbouw afzuigkap komt steeds minder voor en is langzaam uit de keukenwereld aan het verdwijnen. De afzuigkap wordt namelijk onder een ingekort kastje geplaatst, waardoor deze erg zichtbaar aanwezig is in de keuken.