Inspiratie keuken soorten

Inspiratie keuken soorten? Bekijk hieronder de mogelijkheden. Inspiratie keuken soorten nodig? design, modern, klassiek en tijdloos, zijn de vier meest voorkomende soorten keukens. Wat is het verschil tussen deze vier keukens?

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

De meest opvallende verschillen tussen de keukens zullen we hieronder presenteren.
Waar u vooral op moet letten tijdens het uitkiezen van het model keuken, is de ruimte waarin u de keuken wilt gaan plaatsen, wat de stijl van uw huis is en natuurlijk het belangrijkste wat u zelf het mooiste vindt en welk model het beste bij u past.

  

 

Gratis keukeninspiratieboeken

keuken inspiratie boeken
Wilt u meer keukeninspiratie? Ontvang dan gratis keuken inspiratie boeken bij u thuis. Hierin staan vele showmodellen en andere handige weetjes over het aanschaffen van een keuken. Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan

 

 

Inspiratie keuken: design keuken

De design keuken, deze keuken lijkt veel op de moderne keuken. Een design keuken die de laatste jaren steeds populairder wordt, is de greeploze keuken.

Kenmerkend voor de design keuken is zijn strakke en rustige uitstraling. Er zijn geen franjes of andere poespas toegepast in deze keuken. Alles is strak gestroomlijnd. Dit strakke en rustige uitstraling van de design keuken wordt gestimuleerd wanneer u kiest voor het greeploze model.

Het woord zegt het al, het is een keuken waarin bij de laden en kasten geen grepen meer zijn om de laden en kasten te openen.

Hoe gaan de kasten en laden dan open? In deze greeploze keukens zijn komgrepen geplaatst achter de fronten. Hierdoor is er een ruimte gecreëerd waardoor u de lade of kast kan openen. Deze komgreep neem echter extra ruimte in waardoor er ongeveer 5% van de inhoud van de kast/lade verloren gaat. Een greeploze keuken heeft dus minder opbergruimte voor de zelfde formaat keuken.

Kenmerken design keuken
Alle kenmerken van de design keuken voor u op een rijtje:
-Strak en rustig uiterlijk
-Wordt meer als meubel stuk ervaren
-Meest moderne handigheidjes zijn in de keuken verwerkt
-Geen losse onderdelen

Een greeploze design keuken heeft de volgende kenmerken
-Groter werkblad om ruimte te creëren voor de komgreep
-Minder opbergruimte in de kasten door de komgrepen
-Geen grepen wat bijdraagt aan een strak uiterlijk
-Openen van de lade en kasten gaat zwaarder dan met een greep

Hieronder vindt u verschillende inspiratie keukens van verschillende stijlen en materialen. Bekijk hier onder de inspiratie keukens!

Inspiratie keuken: moderne keuken

De moderne keuken. Deze keuken heeft erg veel weg van de design keuken. De moderne keuken kunt u in vele uitvoeringen aanschaffen. Doordat de keuken niet veel vaste regels heeft, kunt u ervoor kiezen of u de keuken in een L vorm, U vorm of toch liever in een rechte vorm wilt hebben.

De keuken biedt ook mogelijkheid tot een keukeneiland. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Wilt u het kookeiland gebruiken om op te koken, te spoelen, het eten op te bereiden of een combinatie van de deze functies? Het is allemaal mogelijk in de moderne keuken.

Het enige lastige punt aan de moderne keuken bij het uitkiezen van de vorm, is het voorkomen van de schuine hoek. Aangezien de keuken een strakke gestroomlijnde uitstraling dient te hebben om onder de moderne keuken te vallen, kunt u het beste schuine hoeken voorkomen. Wanneer er een hoek in de ruimte zit, kunt u hier de keuken het beste op aanpassen door de onderdelen haaks op elkaar te zetten. Wanneer het toch niet anders mogelijk is en u gebruik moet maken van een schuine hoek, neem hier dan voldoende ruimte voor om het er strak uit te laten zien.

Kenmerken moderne keuken
De meest typerende kenmerken van een moderne keuken zijn de volgende:
-Horizontale lijnen, bevorderd het strakke en rustige uitstraling van de keuken
-Rechte wanden met zoveel mogelijk vermijden van schuine hoeken
-Ruime opzet voor spoel- en kookgedeeltes

 

Inspiratie keuken: klassieke keuken

De klassieke keuken, een keuken met een uitgesproken uitstraling. Of u vindt deze keuken helemaal geweldig of u moet er niets van hebben. De klassieke keuken komt het beste tot zijn recht wanneer deze in een grote ruimte wordt geplaatst. De ruimte moet toch wel minimaal 4 bij 4 meter zijn, wil de keuken niet als een rommeltje worden ervaren. Dit is dan ook gelijk één van de grootste redenen waarom keukenkopers in de showroom afknappen op de klassieke keukens. Hier zijn ze vaak in beperkte ruimte opgesteld waardoor niet alle elementen tot hun recht komen.
In de klassieke keuken wordt met recht geleefd. Zodra het eten is bereidt, wordt het ook in deze keuken gelijk opgegeten. Nog een reden waarom de keuken in een grote ruimte geplaatst moet worden. Er moet immers voldoende ruimte zijn voor de eettafel met stoelen of banken.

De klassieke keuken wordt voornamelijk geplaatst in oude huizen. Hij is ook veel terug te vinden in woonboerderijen. De voornaamste reden hiervoor is de landelijke uitstraling van de keuken en alle klassieke franjes doen oud lijken, vandaar dat deze keuken het beste past in de oude stijl huizen.

Typische elementen van de klassieke keuken
De klassieke keuken heeft enkele elementen die altijd terug te vinden zijn in de keuken.
-kranslijsten met een getand profiel rondom de kasten, laden en bovenop de hangkasten.
-vitrine kasten met glas
-een schouw
-lichtlijsten in de kleur van de kasten.
-baldakijn boven een eiland

Alle typische elementen van de klassieke keuken komen het beste tot uiting wanneer de gehele ruimte op de keuken is afgestemd. Dit betekend dat de muren ook in lichte crème kleuren geverfd het beste bij de keuken passen. Daarnaast is de keuken het mooiste wanneer deze volledig met de hand geschilderd is.

 

Inspiratie keuken: tijdloze keuken

De tijdloze keuken, de keuken met eigenlijk vrijwel geen typische kenmerken. Zoals de naam al zegt is dit een keuken die jaren kan doorstaan, kijkend naar het uiterlijk. Het belangrijkste bij deze keuken is dan ook dat hij volledig aan uw wensen voldoet. U moet er immers tijden bij u in de smaak vallen. Dit is de reden waarom de tijdloze keuken bij vele keukenkopers in de smaak valt. Hij is volledig naar eigen wensen in te richten, zonder vaste eigenschappen die per se in de keuken aanwezig dienen te zijn om onder het juiste keukenmodel te vallen.
Geen typische kenmerken dus, maar vaak is de tijdloze keuken qua uiterlijk te plaatsen tussen de hyper moderne, design keukens en de klassieke keuken. Strakke horizontale lijnen en rechte hoeken, maar toch met een kranslijn of een mooie sierlijke greep. Alle combinaties zijn mogelijk in een tijdloze keuken, mits het maar volledig aan uw smaak en wensen is aangepast. De tijdloze keuken past zich volledig aan u aan.

 

Nadat u een keuze heeft kunnen maken uit de verschillende keuken soorten, moet u nadenken over in welke kleur de keuken moet hebben. De kleur van de keuken is erg belangrijk voor een keuken.Op de pagina over inspiratie keuken kleuren kunt u meer informatie en inspiratie opdoen over de juiste kleuren keuze.

Naast de model keuze en de kleur keuze komt u voor de keukenapparatuur keuze te staan. Welke apparaten passen bij uw kookstijl? Om hier meer inspiratie van op te doen, kunt u kijken op de pagina over inspiratie keukenapparatuur.