Inspiratie keuken kleuren

Inspiratie keuken kleuren? Het is natuurlijk lastig kiezen welke kleur uw nieuwe keuken moet zijn. De kleur in uw keuken bepaalt voor een groot deel het effect van de keuken in uw keukenruimte. Een kleur of kleurcombinatie, in uw nieuwe keuken kan uw keuken maken of breken.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Zoals u ziet zijn er vele kleuren;

inspiratie keuken kleuren

Welke kleur past het beste bij uw keuken?

Keuken inspiratie kleuren

Een kleur die bijna altijd in uw keukenruimte past, is wit. Wit past bijna overal bij en geeft de keuken een ruimtelijk en rustig effect. Sommige mensen vinden een witte keuken te koud. Als alternatief zou een kleur als Camee of Jasmijn kunnen worden overwogen.

Deze kleuren zijn net ietsje minder wit. Wilt u een front goed bekijken, vergeet het losse keukenfront dan niet uit de showroom mee te nemen en buiten te bekijken!

Keuken kleuren alternatieven

Een mooi alternatief om een lichte keuken toch wat meer pit en originele uitstraling te geven, is om er een houtkleur aan toe te voegen. Meestal doen Eiken en Wenge het erg goed, deze kunnen bijvoorbeeld als accent in de zijwangen toegevoegd worden.

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer met kleuren gespeeld op de achterwand van de keuken. Hier kan worden gekozen om het keukenblad door te laten lopen, een speciale glazen achterwand (met of zonder motief of tekst) te plaatsen of simpelweg de kale muur te schilderen.

Pas op met deze kleuren in de keuken

Een kleur als zwart of rood in de keuken word meestal door creatieve mensen gekozen. Het zijn felle, dominante kleuren. Pas op als u een kleine keukenruimte moet indelen. In de showroom kan het er prachtig uitzien, maar in het echt kan het enorm domineren. Bovendien zijn het kleuren die over het algemeen bij de verkoop van uw woning niet meehelpen. De meeste mensen willen geen felle of dominante kleuren in de keuken.