Inspiratie ovens

Inspiratie ovens? De oven, een apparaat in de keuken die steeds meer wordt gebruikt voor het bereiden van eten. Ook bij de oven geldt, kijk naar u eigen kookgebruiken bij het maken van de keuze over welke oven u aanschaft.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Bij de oven kunt u kiezen welke functies u graag op de oven heeft.. Er zijn vele opties mogelijk kijkend naar de oven. Zo is er ook veel verschil in de hoeveelheid functies die het apparaat heeft. Wilt u veel verschillende functies omdat u veel verschillende gerechten wilt klaarmaken in de oven? Dan zal dat meer kosten dan wanneer u alleen de oven wilt aanschaffen voor het bakken van taarten.

inspiratie oven

De volgende functies zijn het meest gebruikelijk bij de oven en zijn meestal ook aanwezig op alle ovens:
– Hete lucht: naast de warmte elementen zit er ook een ventilator achter in de oven. Wanneer deze wordt aangezet, zal de ventilator de warme lucht door de oven heen blazen. Zo wordt de warmte beter door de hele oven verplaatst en verdeeld.

– Thermo- of circulatiegrillen: dit is een variant van de hete lucht en is op de meeste ovens een extra optie. Dit zal extra geld kosten wanneer u deze in uw oven wil. Het voordeel van deze functie is dat hij ervoor zorgt dat de hete lucht beter om het gerecht heen verplaatst. Zo wordt het gerecht van alle kanten met dezelfde temperatuur opgewarmd. Dit gaat sneller en zal u het gemak opleveren dat u het gerecht niet hoeft te draaien.

– Grill stand: ook de grill functie is op vele ovens standaard aanwezig. Met deze functie zal u eten een lekker krokant laagje krijgen. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer u vaak kip of ovenschotels bereidt in de oven.

Buiten deze veel voorkomende functies, zijn er ook oven types die apart aangeschaft kunnen worden:
– Stoomoven: wanneer u uw gerechten snel klaar wilt hebben op een gezonde manier, dan is de stoomoven de ideale uitkomst. Doordat het eten wordt bereid in warme stoom, zal het al zijn smaak en kleurstoffen behouden, waardoor het eten er lekker vers uit blijft zien en ook vers blijft. Ook het uitdrogen van de kip zal nu niet meer gebeuren. Bij de stoomoven, zoals het woord al zegt, zal water worden opgewarmd tot het gaat stomen, het condens water moet echter na het opwarmen weer ergens blijven en ook het water moet in de oven kunnen komen. Vandaar dat het bij de stoomoven van belang is dat er in de keuken een mogelijkheid bestaat dat er een water aanvoer en afvoer op de oven aangesloten kan worden. Hierdoor kan de oven niet in elke keuken worden ingebracht.

-Combi-oven: een ideale oven voor als u geen aparte magnetron en oven wilt aanschaffen. Met de combi-oven zult u uw magnetron niet meer missen. De twee-in-een oven, de combi-oven, heeft verschillende functies. Zoals de grillfunctie, magnetronfunctie en nog veel meer. U kunt met deze oven zelf braden. Ook is het zeer praktisch in een wat kleinere keuken, zo bespaart u ruimte, door alleen een combi-oven aan te schaffen en geen oven en magnetron.

– Zelfreinigende of pyrolytische oven: de aller nieuwste oven variant is de zelfreinigende oven. Het verschil met alle andere type ovens zit hem in de wanden. Deze wanden kunnen de vette die vrijkomen tijdens het opwarmen omzetten in koolzuurgas en water. Hierdoor kunt u gemakkelijk de vetten later van de wanden afhalen met enkel een vochtige doek.Met één druk op de knop zal de oven temperaturen bereiken van boven de 450 graden Celcius. Alle overgebleven resten zullen nu verkolen, waarna u ze gemakkelijk uit de oven kan vegen. Tevens bezitten de meeste varianten van deze oven een ecoclean systeem. Dit houdt in dat de geurtjes en vette die vrijkomen tijdens het bereiden van de gerechten door de achterwand worden opgevangen en vervolgens biologisch worden afgebroken.
De oven is dus vooral schoonmaak en milieu vriendelijk. Verdere functies zijn hetzelfde als de gemiddelde oven.