Inspiratie vaatwassers

Inspiratie vaatwasser? Vaatwassers, in de wereld waarin iedereen het druk heeft en alles snel en zo efficiënt mogelijk moet, is de vaatwasser een onmisbaar luxe product in de keuken. Snel na het eten alles erin en de vaatwasser maakt uw vieze vaat weer schoon.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Ook de vaatwasser is er in verschillende maten. Welke maat voor u het beste is, ligt wederom aan de samenstelling van uw huishouden en uw eetgewoonte. Bij het uitzoeken van de vaatwasser moet u daarom goed kijken naar de hoeveelheid couverts die erin passen. Eén couvert staat voor de vaat die één persoon produceert met drie maaltijden op een dag. De gemiddelde vaatwasser biedt ruimte voor 12 couverts. (Dus drie maaltijden voor een huishouden van vier personen).

inspiratie vaatwasser keukenIs de vaatwasser zuiniger dan afwassen met de hand?
Nee, qua hoeveelheid water die de vaatwasser gebruikt en die u waarschijnlijk zal gebruiken wanneer u dezelfde vaat met de hand af zal wassen, zal niet veel schelen. Waar een gemiddelde handwas ongeveer 15 liter water verbruikt, verbruikt de gemiddelde vaatwasser tussen de 15 en 20 liter water. De energie kosten zijn wel duurder. Er moet meer water in één keer verwarmt worden en ook het voor spoelen gebeurd met warm water.

Voor het installeren van een vaatwasser moet er zowel een water aanvoer als water afvoer beschikbaar zijn in de keuken. Wanneer dit niet aanwezig is, kan dit extra meerwerkkosten opleveren.

Droog systemen
Er zijn drie verschillende systemen die u kunt aanschaffen wanneer u een vaatwasser koopt met betrekking op het droog maken van de vaat:
-Ventilatiedroogsysteem: Koude droge lucht zal door de vaatwasser worden belazen. Deze koude droge lucht zal de natte vaat weer droog maken.
-Verwarmingselementen: verwarmingselementen zullen de temperatuur in de vaatwasser doen oplopen waardoor de vaat zal drogen. Dit kost meer energie dan het ventilatiedroogsysteem.
-Warmtewisselaar: bij dit systeem wordt de warme vochtige lucht gaan condenseren op de koude wanden van de vaatwasser. Vervolgens zal het water op de koude wanden worden afgevoerd.