Inspiratie kokend water kraan

Inspiratie kokend water kraan? Snel een kopje thee? Snel uw groente schoon spoelen? Dit kan binnen enkele seconden gerealiseerd worden indien u een kokend water kraan in uw keuken heeft staan. Tijdens het afwassen willen kinderen nog wel eens wat water drinken. Bent u net bezig met warm water? Geen probleem! Een kokend water kraan schakelt direct over in koud water, u hoeft dus niet meer te wachten totdat het water koud wordt. Uw kind heeft binnen een paar tellen al een glas water in de handen.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Inspiratie kokend water kraan

Inspiratie kokend water kraan

Een kokend water kraan staat garant voor gemakkelijk en snel heet water in uw keuken. De kraan heeft een eigen aparte opslag van water. Deze installatie is in uw keukenkastjes te plaatsen. Door deze opslag van kokend water is een snelle kop thee binnen handbereik

Komt er alleen maar kokend water uit een kokend water kraan? Nee, zeker niet! Tegenwoordig zijn er koken water kranen te koop waar ook koud, warm en natuurlijk kokend water uitkomt. Dit wordt ook wel een 3 in 1 kokend water kraan genoemd.

Dit kokende water komt in dan uit dezelfde kraan als het warme en koude water. In het verleden wou het nog wel eens voorkomen dat hiervoor een aparte kraan voor nodig was.

Het kokende water wordt opgeslagen in een boiler onder in een keukenkastje. Deze boiler moet worden aangesloten op een 230v stopcontact. Tot de verbazing van veel mensen is een kokend water kraan zuinig in energieverbruik. De kokend water kraan is aangesloten op een boiler van 3 of 6 liter. De boiler is gemaakt van titanium, deze gaat levenslang mee!

Is een kokend water kraan veilig voor kleine kinderen?

Veel kokend water kranen hebben een extra beveiligde bedieningsknop. Ook wordt de kraan zichzelf niet warm. De overgang van warm naar koud en andersom is ook zeer snel. Uiteraard is het water dat eruit komt wel warm. U moet dus altijd uitkijken met een kokend water kraan.

Onderhoud kokend water kraan

Er is bij een kokend water kraan weinig onderhoud nodig. Het is mogelijk dat naarmate u de kokend water kraan gebruikt er kalkvorming plaats vindt. Daarom is het aan te raden het kalkzeefje regelmatig te legen.