Inspiratie koelkasten

Inspiratie koelkasten? De koelkast, een essentieel apparaat in uw keuken. De koelkast dient ervoor om uw etenswaren vers en lekker te houden. De koelkast staat zodoende 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan en verbruikt veel energie.

Vraag de gratis keukeninspiratieboeken aan of bekijk hier de goedkoopste keukenzaak.

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het aanschaffen van een koelkast is dan ook het energie label. Energie label A is over het algemeen gezien het zuinigste. Tegenwoordig komen ook energie labels zoals A+ of A++ voor om nóg zuiniger en beter voor het milieu te zijn.

inspiratie keukenapparatuur koelkasten
Wanneer u een koelkast aanschaft, gaat u kijken naar hoe groot de koelkast moet zijn. Om hier het beste een inschatting van te maken, wordt u aangeraden om naar uw eetgewoontes en naar uw huissamenstelling te kijken.

Bent u fan van verse groentes en woont u met 6 mensen in huis? Dan is een grote koelkast wel nodig. Wanneer u echter alleenstaand bent of slechts met uw partner woont, dan is zo’n grote koelkast weer overbodige ruimte verspilling. Niet alleen ruimte verspilling, het kost ook meer energie dan nodig. U heeft immers de halve koelkast leeg, maar deze wordt wel gekoeld.

Een te kleine koelkast is echter ook weer niet handig, want zo zullen niet alle spullen in de koelkast evengoed worden gekoeld, waardoor het langer vers houden aspect van de koelkast te niet wordt gedaan. Denk hier dus goed over na voor u een keuze maakt over welke koelkast u gaat aanschaffen.

Inspiratie koelkasten

Er zijn verschillende soorten koelkasten:

-Koelkast: Wilt u een vrijstaande koelkast of eentje die is ingebouwd in uw keuken? Wilt u een hoge of een laag, met of zonder diepvriesvak?

-Tweedeurskoelkast: Hier zit een koelvak bij, met een eigen deur. Of het koel of het vries gedeelte boven zit, dat kunt u zelf bepalen. De temperatuur van beide onderdelen kunt u echter niet apart van elkaar instellen.

-Koel- vriescombinatie: Deze koelkast heeft dezelfde opbouw als de tweedeurskoelkast, alleen kunt u nu het vriesgedeelte en het koelgedeelte apart van elkaar instellen.

-Dubbele deurkoelkast: Dit is weer hetzelfde verhaal als bij de koel- vriescombinatie, alleen bevinden de delen zich nu naast elkaar in plaats van boven/onder elkaar.

-Wijnkoeler: De wijn koeler is voor de echte wijn liefhebber. Het is niet echt een koeler, omdat hij er niet voor zorgt dat de wijn kouder wordt, hij zorgt er alleen voor dat de wijn op de juiste kamertemperatuur blijft. De wijnkoeler is meer een constante temperatuur regelaar in plaats van een koeler.

Dit was de inspiratie koelkasten. Meer inspiratie nodig? Ontvang gratis keukenbrochures thuis.